staffordshirebullterrier

Alla inlägg under december 2010

Av staffordshirebullterrier - 5 december 2010 19:08

Varit värsta mys dagen idag och är fortfarande :)

Bestämde att Clara inte skulle tränas idag då mission accomplished, juverna är INTE svullna, det börjar dra sig tillbaka och hon är mer normal nu   känns skönt! Eftersom de är så mysigt och snöar smått ute (= behaglig temperatur) så tog vi en låång promenad, super gott! SÅ bortemot 2 timmar var vi ute och gick runt halva Arvika i lugnt tempo ^^ haha nej arvika är större än så faktiskt..

Sen fick de huvudarbeta a´la cesar millan, gå nära och enbart gå, slakt koppel, inget nosande, utan bara gå med sin ledare.. Lätt att glömma bort denna enkla men effektiva träningsmetoden, körde ofta så med Clara förr, så hon kan det klockrent, Caesars nos glömde bort sig flera ggr, men mer eller mindre så funkade det för honom oxå =) så gick vi iaf i 30min sedan fick de fritt 5 min och yttligare 10min med gå bredvid, kan liknas med fot, fast ändå inte. Glad att jag kom på det igen för effektivt är det.

Tog några bilder också =)

       

Av staffordshirebullterrier - 4 december 2010 22:43

Igår tränade Clara stentufft och var en riktig kämpe, drog hela 110%    Sen fick hon och Caesar busa loss rikigt.


Idag började dagen med gos och ligga kvar länge och mysa i sängen, sedan efter frukost drog vi ut på en arbets runda ;) hehe Clara fick selen på och lättare vikt 45% ca.. Caesar på med den dumma skavande klövjeväskan, ska bannemig köpa ny! den skaver dem på armbågarna =( men den var lastad med tot 4 st ½L flaskor med fruset vatten hehe, ca 2kg med andra ord =) Ganska lätt för en robust kille! Vi gick i snabb takt i backig terräng ca 3km, inte så långt men hundarna var nöjda +uppvärming och nedvarvning då.. Stretch direkt vi kom hem,men först lite vatten såklart ;) Var lite mildare idag ca 8 grader kallt, det tkr vi är lagomt!! Smorde även idag på den äckligtluktande(tjära typ) salvan på deras baktassar, och inga köldkramper idag inte      Men hallå stör inte, Vi jobbar tkr Caesar =)  

En bild i action =), Sen står de i trappan och tkr jag ska komma upp och öppna dörren.. De är mkt duktiga på kommandot "HEM" kan släppa kopplen en bra bit hemmifrån och de springer kvickt upp för trappan och väntar precis så här som på bilden :D smågrisarna.

Sen fick de vara hemma och sova, medan vi åkte iväg å shoppa julklappar, givetvis fick de ett varsitt pyttelitet tuggben som tidsfördriv.

Av staffordshirebullterrier - 2 december 2010 12:17

Provade att smörja tassarna med 4ess salva innan utgång, fick tips på att det kunde hjälpa lite mot köldkramp, som hundarna har ofta på baktassar, tycker onte jag såg någon förbättring men ska prova igen med tjockare lager, annars blir det att beställa muttluks.


   Snodde denna bild från swb hemsidan, bild på Caesar och lite mig i Norrköping när vi var på utbildning en helg :) Man ser att jag dra på en kätting också, selen Caesar har på sig fick vi så snällt låna av en annan staffe, den passade som tur var.


Clara är skit kaxig och busig och helt tokig nu, haha, hon sprätter runt som en studsboll och är jobbig :) stackars Caesar tycker hon är så slitsam, men han ligger i skydd bakom mig, som får tillrättavisa henne hela tiden. ska snart ut med frispeen för att få henne lugnare, brrr om det bara inte vore så kallt, fick nästan inte start på bilen förut..

Av staffordshirebullterrier - 1 december 2010 19:46

Eftersom Clara är såpass skendräktig att hon producerar mjölk   Så är det trots det kalla klimatet, som de inte föredrar att vara ute i alls, nödvändigt med hård träning kmr försöka köra varje dag i varierade former. Idag har de busat och lekt massor hos farmor (mentalt trötta) sprungit och lekt i snön. En runda på 2km i snabb takt nu ikväll, Caesar med lastad klövjeväska och Clara dw med ca 8kg kätting... Så en väldigt aktiv dag för vovvarna   

Imorn blir det inte fullt lika ihärdigt, får bli vanliga promenader då. Fredag lördag och söndag blir det dw/klövjeväska de får turas om. Så synd att det inte går att cykla nu för förra gången gjorde det susen för Clara skendräktighet.. Annars får det bli galastop medicin för henne, har receptet.

time will tell :)

Ovido - Quiz & Flashcards